Referenties


Maarten van Asbeck over het dvd-portret van zijn schoonvader Joop Mastenbroek:
“Huub heeft een zeer persoonlijke, integere film gemaakt over het leven van mijn schoonvader. Een bezoek aan mijn schoonvader was voldoende voor een prachtig resultaat. Huub heeft Joop thuis 90 minuten op beeld geïnterviewd, waarbij wij tijdens het praten van Joop foto’s van vroeger krijgen te zien. Het geheel is strak ingedeeld in hoofdstukjes met kopjes waardoor ik steeds meer wilde zien en horen. De film werd een waardig monument van een warm mens en een stille, harde werker. Wij kijken stukjes van de film regelmatig terug waarin de logische opbouw erg helpt en deelden hem al uit aan vele familie en vrienden. Tegenwoordig is het versturen van een link voldoende om de film te kunnen zien.”


Roberto Jongejan over de dvd ter gelegenheid van Roberto’s 50ste verjaardag:
“Huub is the best people interviewer that I know. He has this unique ability to make people feel comfortable and bring out the best in them, yet without being dull or predictable. Huub gives it a sparkle. The video he made of my 50th birthday, was the best gift I got.”

Familie Hustinx over het portret van Floor Hustinx:
“Het portret van Floor Hustinx bewijst dat we hier met een ervaren journalist te maken hebben. De vragen waren helder en relevant. Ook de vormgeving is goed. We zijn er blij mee. We hebben een mooi beeld gekregen en gaan dat bewaren.”

Anneke Groen over het portret van Jan van der Velden (haar echtgenoot):
“Zeventig. Een kroonjaar. Reden om de verjaardag van Jan eens extra te vieren. Onze dochter kwam met een heel origineel cadeau: een gefilmd portret van haar vader, door Huub Derksen. Enige tijd later werd de film in twee sessies (voorgesprek en interview) opgenomen. Toen we de film in familieverband bekeken waren we allemaal zeer verrast en ontroerd. Huub is er in geslaagd op een originele en intieme manier Jans leven en persoonlijkheid te schetsen en heeft hem ook opmerkelijke uitspraken ontlokt. We zijn er erg blij mee. Een kostbaar geschenk, dat we van harte aanbevelen!”

Wim Kager over het portret van hemzelf:
“Beste Huub, GROTE DANK!!! De “Dit-Is-Uw-Leven” DVD, wat heb ik er met grote interesse naar gekeken, aanvankelijk ’n beetje vreemde gewaarwording, als je jezelf daar in de tuin ziet oreren over van ‘alles en nog wat’. Complimenten hoor Huub, zoals je het had samengesteld, Vakwerk! Heel adequaat ook gelardeerd met foto’s (…) van schrijvers tussendoor geweven (Gogol, Elsschot, Dickens, etc.) schitterende bijvoegsels. En ik zei steeds weer, verwonderd, “O, heb ik dat ook gezegd, verwoord?” Verrassende, buitengewoon leuke DVD. Wat heb je er werk van gemaakt (…)! Ook de verpakking van de DVD, schitterend gedaan. Vakkundig: Jij als ondervrager, ‘aanreiker’; weet het geheel goed te sturen, laat mij door gaan met af en toe ‘n “woord-reiking” van jouw kant.”

Reinier de Wit over het portret van zijn vader:
“Met aanstekelijk enthousiasme en persoonlijke betrokkenheid heeft Huub een uitgebreid en kleurrijk videoportret van mijn vader gemaakt. Huub weet het juiste midden te vinden tussen iemand zijn eigen verhaal te laten doen en tegelijkertijd prikkelende vragen te stellen die uitdagen om – ook van wellicht al bekende verhalen – dingen te laten vertellen die nog niet eerder verteld zijn. Het is boeiend om mijn vader die ik toch goed ken, zowel op vertrouwde wijze te zien praten over zijn leven én ook verrassende uitspraken te zien doen die een nieuw licht werpen op wat ik van hem weet. Huub heeft mooi werk geleverd!”

Josée van de Putte over het portret van haar man:
“Huub kwam in september 2013 naar Vlissingen om in gesprek te gaan met mijn man Bob Kosian. We wilden graag voor Bobs kinderen en kleinkinderen een dvd, waarop Bob dingen uit zijn leven nog eens de revue liet passeren. Dat gebeurde op een ontspannen wijze. Huub had de Groene Amsterdammer meegebracht en had mede daardoor snel contact. Het gesprek verliep in een open sfeer en Huub vulde het dvd-portret aan met foto’s en ander, door hem gezochte documentatie. Nu hebben we Bobs portret om af en toe nog eens naar te kijken. Een kostbaar bezit voor ons en een mooie herinnering aan Bob.

Hans Smits over het levensportret van hem:
“Ik vind dat je er een geweldige film van hebt gemaakt. Niet alleen in technisch opzicht, ik bedoel de opnamen, maar ook de inlassen die het verslag zo levendig maken. Ik vind het geweldig dat je zoveel foto’s hebt weten te vinden buiten het bestand dat ik je heb toegestuurd (…) ik vind het indrukwekkend. Ook de plaatsing van de foto’s in de film (en de film in de film!) is bijna zonder uitzondering voortreffelijk. Kortom, je begrijpt dat ik enthousiast ben. (…) Ik ben ook wel blij dat ik de gelegenheid heb gehad de epiloog nog in te spreken. Die maakt ook duidelijk voor wie dit portret bestemd is.”